VPRA

Jonge mensen met een frisse blik en ervaren professionals

Verbinden. Dat is een vaardigheid die je als communicatieadviseur moet beheersen. Na talloze detacheringen en opdrachten, merk ik als inmiddels toch al ‘ouwe rot in het vak’ dat je als communicatieadviseur bijna nooit alleen werkt. Je bent deel van een groter geheel: een projectgroep, een afdeling of een netwerk. Verbindingen maken, levert dan echt een toegevoegde waarde.

 

Na mijn economische mbo-opleiding, wilde ik doorstuderen. Ik koos voor Communicatie, omdat ik graag schrijf. Laatst sprak ik een oud-klasgenoot van de basisschool. Hij had oude schoolkranten gevonden en vertelde me dat in elke editie een artikel van mij stond. Heel leuk om die, zoveel jaren later, nog eens terug te zien. Kort na mijn afstudeeropdracht bij gemeente Goes, solliciteerde ik dan ook als echte schrijffanaat bij Lievens Communicatie op de functie van bedrijfsjournalist.

 

Mijn studiegenoot, vriendin en nu collega Wendy wees mij op deze functie. Volgens haar zou ik goed in het team passen en was de baan echt iets voor mij. Ik vertrouwde op haar inzicht en solliciteerde. Nu, bijna negentien jaar later, ben ik nog geen dag met tegenzin naar mijn werk vertrokken. Of nou ja, zelden dan. Ik vind het werken in een team van jonge mensen met een frisse blik en ervaren professionals fijn. Dat zorgt ervoor dat de lat, vakinhoudelijk, hoog ligt. We blijven van elkaar leren.

 

Het demonstratieproject Duurzaam Veilig Verkeer West Zeeuwsch-Vlaanderen van het voormalige ministerie van Verkeer en Waterstaat, is een project waar ik trots op ben. Het doel van de pilot was het aantal verkeersslachtoffers verminderen, door infrastructurele maatregelen te treffen en educatie en communicatie in te zetten. Ik kreeg daarin de volledige vrijheid en een ruim budget. Van het maken van lespakketten met een verkeerslied en kleurboek voor basisscholen, tot het organiseren van bijeenkomsten: ik pakte het samen met collega’s en partnerorganisaties op. Daarnaast heeft het projectteam het BOB-concept, dat oorspronkelijk uit België komt, geïntroduceerd in Zeeuws-Vlaanderen. Ik kijk met plezier op deze opdracht terug.

 

Ik ben een vrolijke Vlissingse. Jarenlang woonde ik met mijn vriend Jord aan de boulevard. Het strand was mijn tuin. Nu wonen we in een buitenwijk iets verderop, maar ik geniet er nog steeds van om naar het strand te gaan met mijn twee meiden Flo en Liv. Al jaren ben ik lid van de reddingsbrigade, waar ik zwemles geef en deel uitmaak van het bestuur. Daarnaast doe ik sinds kort aan tennis en houd ik van een energieke groepsles op de sportschool. Een fanatieke sporter, dat ben ik!


0 Reacties

Plaats uw reactie