VPRA

Informatiecentrum: alles over de N61

Sinds begin dit jaar worden de werkzaamheden aan de N61 van Hoek tot Schoondijke steeds zichtbaarder. Bomen zijn gekapt. Vrachtwagens rijden af en aan met zand. Kortom, omwonenden en weggebruikers merken er steeds meer van. Vanaf april kunnen ze met al hun vragen terecht in het informatiecentrum N61 van Rijkswaterstaat in Biervliet.

 

Nu de werkzaamheden zichtbaar en merkbaar zijn, informeert Rijkswaterstaat omwonenden en weggebruikers continu. De communicatieadviseurs van het projectteam N61 - Anneloes en Stefanie - versturen met regelmaat (digitale) nieuwsbrieven en persberichten, organiseren informatieavonden en houden een website en Facebookpagina bij. Anneloes: “Bovendien hebben we samen met aannemer Rasenberg de afgelopen weken een eenvoudig, maar doeltreffend informatiecentrum ingericht.”

 

Het N61-gevoel
Aan de Braakmanlaan 5a in Biervliet kwam in korte tijd een grote bouwkeet te staan. Een deel van de keet is ingericht met werkplekken voor medewerkers van aannemer Rasenberg. Een ander deel neemt Rijkswaterstaat in gebruik. Anneloes: “We hebben daar een ruimte van 50 m2 ingericht als informatiecentrum. Bezoekers kunnen er een maquette, kaartmateriaal en een animatiefilm van de toekomstige N61 bekijken. Ook ligt er een brochure van het project voor hen klaar. Met een beperkt budget hebben we veel voor elkaar gekregen. Met de aankleding - een vloer als wegdek en speciaal fotobehang - geven we het N61-gevoel mee.”

 

Bezoekers ontvangen
Stefanie: “Er komt heel wat kijken bij de inrichting van een centrum. Uiteraard vloer- en raambedekking, meubilair en informatie- en kaartmateriaal. Maar denk ook aan koffie, thee, kopjes en chocolaatjes voor bezoekers. Van een kapstok en prullenbak tot kleurplaten en speelautootjes voor de kinderen, overal is aan gedacht.” En het blijft niet bij de inrichting alleen. “Tijdens openingstijden is het belangrijk dat er iemand aanwezig is om bezoekers te ontvangen en vragen te beantwoorden. Deze taak vervullen wij samen met Rijkswaterstaat. We gaan het centrum om beurten bemensen. Bijzonder en leuk om dit samen met onze opdrachtgever te doen.”

 

Benieuwd? 
Kom gerust eens een kijkje nemen! Vanaf april is het informatiecentrum geopend op de volgende tijden: 
- Elke dinsdagmiddag van 12.00 tot 16.30 uur.
- Elke eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 16.30 uur.
Het centrum is ook op afspraak te bezoeken voor groepen. Interesse? Stuur dan een e-mail naar projectsecretariaatN61@rws.nl.


0 Reacties

Plaats uw reactie