VPRA

Ik ben in het vak gerold

Anneloes  Lockefeer

Anneloes Lockefeer

Senior communicatieadviseur

Van Jan, de oprichter van Lievens Communicatie, heb ik geleerd dat het belangrijk is een goede band te hebben met je opdrachtgevers. Tijdens mijn eerste jaren bij Lievens ervaarde ik dat een samenwerking veel soepeler en makkelijker verloopt als je de persoon aan de andere kant van de tafel echt kent. Dat scheelt later vaak uren afstemming of overleg. Die les heb ik altijd onthouden in mijn werk als communicatieadviseur.

 

Toen ik ging studeren, had ik nog geen idee dat ik in de communicatie terecht zou komen. Ik heb maatschappijgeschiedenis gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, met als afstudeerrichting communicatie en voorlichting. Daarna heb ik een aantal jaar gewerkt als (communicatie)onderzoeker bij de overheid. Toen ik naar Zeeland verhuisde, nam ik ontslag en werd freelancer. Ik maakte nieuwsbrieven, deed onderzoek, schreef artikelen en zorgde daarnaast voor mijn twee kinderen. Toen mijn kinderen ouder werden, solliciteerde ik bij Lievens Communicatie. Zo rolde ik in het vak.

 

Lievens Communicatie is bijna een familie. Zo zie ik het. Ik ken mijn collega’s goed, waardoor ik heel fijn met ze samenwerk. Het fijne aan het werken bij een bureau, is dat je niet alleen in de adviserende rol kruipt, maar je ook producten maakt. Films, magazines, nieuwsbrieven, noem maar op. Zo blijft mijn werk divers. De komst van internet en social media zorgen er ook voor dat ik na 31 jaar nog steeds plezier en uitdaging vind in mijn werk!

 

Ik heb het vak snel zien veranderen. Dertig jaar geleden konden organisaties zaken nog makkelijk onder de pet houden. Of in ieder geval hadden ze de tijd om zich voor te bereiden op publiciteit. De krant verscheen immers pas de volgende dag weer. Als organisaties tegenwoordig de touwtjes in handen willen houden, moeten ze wel actief communiceren. De omgeving heeft meer kennis en is kritisch en mondig. En nieuws, positief én negatief, verspreidt zich vliegensvlug door social media en internet. Een gebeurtenis kan binnen een uur landelijk nieuws worden. Communicatie en omgevingsmanagement krijgen daardoor steeds meer raakvlakken. Een uitdaging!

 

Ik heb jaren in de buurt van Rotterdam gewoond. In 1998 verhuisde ik met mijn gezin naar Zeeuws-Vlaanderen. Ik wilde de drukte van de Randstad ontvluchten en keek uit naar de rust die Zeeland mij ging bieden. Ik heb drie zonen. Victor en Olivier zijn de oudsten. In 2003 hertrouwde ik met Lambert. Met hem kreeg ik nog een zoon, Emile. Ik ben een fanatieke lezer en tijdens het televisiekijken, haak ik graag ik een deken of een sjaal. Daar word ik rustig van.

 


0 Reacties

Plaats uw reactie