VPRA

Iets terugdoen voor de omgeving

Dow Benelux investeert al jaren in de lokale omgeving waarin zij actief is. Onderdeel van haar donatiebeleid is het lokaal donatieprojectenprogramma, waarbij ze € 100.000 verdeelt onder verenigingen, stichtingen en clubs die aantoonbaar bijdragen aan de leefbaarheid van de regio. Dow lanceerde een speciale website om het programma onder de aandacht te brengen: www.donatiesdow.nl. Lievens Communicatie adviseerde over de indeling en inhoud van de website en schreef de teksten.

 

Een chemiebedrijf dat investeert in de lokale omgeving waarin zij actief is. Het ligt misschien niet voor de hand. Of juist wel? Public Affairs Manager Drea Berghorst legt uit waarom Dow dat doet. “Dow Benelux is vooral in de gemeenten Terneuzen en Borsele heel zichtbaar en wil als goede buur iets terugdoen voor de omgeving. Bovendien werken er bij Dow in Terneuzen zo’n 1.700 mensen, waarvan het merendeel in Zeeuws-Vlaanderen woont. Dow wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor haar huidige medewerkers én voor nieuw talent. Een fijne woon- en werkomgeving is daarbij belangrijk. Daarom investeren we met ons donatiebeleid al sinds jaar en dag in de omgeving waarin wij actief zijn.”

Aanvraag indienen
Verenigingen, stichtingen en clubs uit Zeeuws-Vlaanderen en de gemeente Borsele kunnen tot 31 maart 2014 meedingen naar een eenmalige financiële bijdrage, variërend van € 5.000 tot € 20.000. Het gaat daarbij om lokale, maatschappelijke projecten waarvan een grote groep mensen in Zeeland voor langere tijd kan profiteren. Dow verdeelt binnen dit programma jaarlijks in totaal € 100.000 onder tien winnende initiatieven. Een breed samengestelde jury, bestaande uit de vestigingsdirecteur van Dow in Terneuzen en de wethouders sociale zaken van gemeente Terneuzen, Sluis, Hulst en Borsele, kiest half april de winnende initiatieven.


0 Reacties

Plaats uw reactie