VPRA

Film Deltawateren helpt kijker door 3.000 pagina’s

Wat maakt de Deltawateren uniek? De afwisseling van zout en zoet water, eb en vloed, dieptes en ondieptes en natte weilanden achter kilometerslange dijken. Het is een belevenis hier te wonen, werken en recreëren. En op internationale schaal zijn de Deltawateren van levensbelang voor allerlei planten, vogels, vissen en zoogdieren. In opdracht van Rijkswaterstaat zorgde Lievens Communicatie voor de realisatie van een film om dit verhaal tot leven te brengen. De aanleiding: het nieuwe Natura 2000-beheerplan.

 

Met de film wil Rijkswaterstaat de Deltawateren onder de aandacht brengen, en belangrijker nog, het omvangrijke Natura 2000-beheerplan voor de Deltawateren toelichten. Wyanda Schop was als communicatieadviseur Natura 2000 betrokken bij de ontwikkeling. “Het opstellen van het beheerplan is een lang proces. Al meer dan zes jaar werkt Rijkswaterstaat samen met andere overheden, vertegenwoordigers van sectoren en natuur- en belangenorganisaties aan een plan dat kan rekenen op een breed draagvlak. Het ontwerp van het plan is nu klaar en heeft vanaf juni zes weken ter visie gelegen. Tijdens drie openbare informatieavonden hebben we uitleg gegeven over de inhoud van het plan. En dat begon met de film. In slechts vier minuten namen we het publiek mee door meer dan 3.000 pagina’s papier.”

 

Stakeholders vertellen het verhaal

De nieuwe film volgt op een eerdere film over de Deltawateren uit 2010. Daarin ligt de nadruk op het participatietraject. "Nu het ontwerpbeheerplan klaar is, zitten we in een andere fase. Er was dus een nieuwe film nodig voor de start van de zienswijzeprocedure. Onze partner voor audiovisuele producties heeft veel beelden beschikbaar van de Deltawateren. Die vormen de basis van de film. Gedeputeerde Carla Schönknecht en Wannes Catelijns van Het Zeeuwse Landschap vertellen daarbij over de meerwaarde van het beheerplan voor de natuur in Zeeland. Van de film hebben we ook een korte versie van één minuut gemaakt. Geschikt voor de online kanalen en prima voor mensen die snel willen weten wat het beheerplan inhoudt.”

 

Benieuwd naar de film? Bekijk hem hier.

 


0 Reacties

Plaats uw reactie