VPRA

Even voorstellen: nieuwe collega Lotte Rijk

We verwelkomen een nieuwe collega in het Lievens-team! Vorige week startte Lotte Rijk als medior communicatieadviseur. Hiervoor werkte ze bijna zeven jaar met veel plezier bij GGD Zeeland. Lotte stelt zich aan je voor.

 

“Na zeven leerzame jaren bij de GGD, werd het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik wilde me op andere gebieden ontwikkelen en nieuwe sectoren ontdekken. Toen Lievens Communicatie nieuwe collega’s zocht, was mijn interesse direct gewekt! Ik had namelijk bij de GGD prettig met hen samengewerkt.

 

Interne communicatie en organisatiecultuur

De laatste jaren bij GGD Zeeland verdiepte ik me steeds meer in interne communicatie en organisatiecultuur. Ik vind het boeiend om te zien welk effect de komst van zelfsturende teams heeft op de organisatie. En hoe je als communicatieadviseur kunt bijdragen aan een gewenste cultuur. Om me hier verder in te verdiepen, volgde ik het afgelopen jaar de masterclasses ‘Interne communicatie bij veranderingen’ en ‘Coachend adviseren’. Bij interne communicatie met impact gaat het veel meer om emotie en beleving. En veel minder om het overbrengen van kennis. Emoties sturen ons gedrag. Dat is iets waar we als organisaties en communicatieadviseurs soms te snel aan voorbijgaan.

 

Maatschappelijk betrokken

Iets bijdragen aan de maatschappij vind ik fijn. Dat zie je terug in mijn keuze voor werkgevers: eerst bij kinderopvang Kibeo en later bij GGD Zeeland. Bij de GGD werkte ik bijvoorbeeld mee aan een project om het aantal zelfmoorden in Zeeland terug te dringen. Of om prostituees te helpen met het stoppen met sekswerk. Ook deed ik de communicatie voor Veilig Thuis, het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Die onderwerpen maakten diepe indruk op mij! Bij Lievens Communicatie zie ik dezelfde betrokkenheid met Zeeland én met belangrijke maatschappelijke thema’s zoals klimaat, natuur en zorg. 

 

Rasechte Zeeuw

Ik ben een rasechte Zeeuw. Geboren en opgegroeid in de ‘Zak van Zuid-Beveland’. Een prachtig gebied waar ik als kind met mijn pony over de dijken galoppeerde. Later studeerde ik Communicatie aan de HZ in Vlissingen en inmiddels woon ik met mijn vriend Richard en zoontje Teime in Goes. Ik houd enorm van lekker eten en de bijbehorende gezelligheid. Ik houd dan weer niet van koken. Dat kan Richard gelukkig beter. Na een drukke werkdag vind ik het heerlijk om mijn hoofd nog even leeg te maken. En waar kan dat nou beter dan tijdens een yoga-sessie op het Zeeuwse strand?”


0 Reacties

Plaats uw reactie