VPRA

Een superstormproof evenement

“Hallo, spreek ik met Stefanie Fassaert, de organisator van de feestelijke afsluiting van de Zwakke Schakel West-Zeeuws-Vlaanderen? Ik wil u laten weten dat de minister over vijf minuten arriveert.” Er wordt opgehangen. De leerlingen van basisschool de Kustschool lopen giechelend de strekdam in Cadzand-Bad op. En de overige genodigden wachten met spanning af tot Melanie Schultz van Haegen de feesttent instapt.

 

Dat was maandagochtend 7 november: de start van de feestelijke afsluiting van de kustversterking in West-Zeeuws-Vlaanderen. Een project waar waterschap Scheldestromen de afgelopen acht jaar hard aan heeft gewerkt. Met de afronding van deze zogenoemde ‘Zwakke Schakel’ is de hele Nederlandse kust superstormproof. Een mijlpaal die niet ongemerkt voorbij ging. Stefanie, die sinds 2014 namens het waterschap als communicatieadviseur bij het kustversterkingsproject betrokken is, coördineerde de organisatie van het afsluitende evenement. Hierbij was niemand minder dan de minister van Infrastructuur en Milieu aanwezig!

 

Van vlaggen tot vergunningen
“Nog een laatste blik op het draaiboek en dan kan het verstuurd worden. Oh, ik moet nog een belletje doen naar Hofman Productions voor de tent en de catering. Karlijn, bestel jij alsjeblieft de vlaggen en veiligheidsvestjes voor de kinderen? Zo, nu ga ik de speech voor de dijkgraaf voorbereiden.” Als een ware duizendpoot vloog Stefanie de afgelopen weken door het kantoor. Lievens Communicatie organiseert voor haar opdrachtgevers wel vaker evenementen, maar met de minister als gast is het een extra uitdaging. “De minister heeft maar weinig tijd en dan moet de planning van zo’n dag perfect verlopen”, vertelt Stefanie. “De vergunning regelen, de speeches schrijven, de uitnodiging maken, een locatie kiezen, de registratiewebsite bouwen, begeleiding voor de kinderen organiseren: je kunt het zo gek niet bedenken of het stond op mijn ‘to do list’.” Naast de vele waterschappers, waren nog meer adviseurs van Lievens Communicatie bij het evenement betrokken: Cora had de rol van dagvoorzitter, Karlijn begeleidde de feestvierende kinderen en Anneloes was de vliegende kiep.

 

Eind goed, al goed
De dag verliep geheel volgens het draaiboek. Om stipt half twaalf arriveerde de minister in Cadzand-Bad, die na het welkomstwoord van de burgemeester Annemiek Jetten van de gemeente Sluis, vertelde hoe blij ze is met de versterkte kust. Daarna sprak dijkgraaf Toine Poppelaars het gezelschap toe, waarna hij de minister en twee basisschoolleerlingen uitnodigde om mee naar buiten te gaan. Daar spoten ze samen de term ‘superstormproof’ op één van de pas aangelegde strekdammen. Stefanie: “Bijzonder om in het echt te zien gebeuren wat we de afgelopen maanden op papier hebben voorbereid. Als alles zonder problemen verloopt, valt de spanning weg en komt er trots voor in de plaats.”

 

Wil je weten wat Stefanie nog meer tijdens haar detachering bij waterschap Scheldestromen heeft gedaan? Lees dan hier verder.

 

Foto: Rudy Visser, waterschap Scheldestromen

 


0 Reacties

Plaats uw reactie