VPRA

Een duik in de wereld van de asbest

Deze week verstuurde Kenniscentrum Infomil van Rijkswaterstaat de eerste digitale nieuwsbrief over het Landelijk Asbestvolgsysteem aan alle betrokken partijen en geïnteresseerden met teksten van onze hand. De nieuwsbrief verschijnt vanaf nu elke maand, want er zijn volop ontwikkelingen rondom het systeem om te delen. Daarom duiken we vanaf nu elke maand in de wereld van de asbest.

 

Het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) is een web-applicatie waarmee het gehele proces van asbestverwijdering in kaart wordt gebracht. Van de inventarisatie tot en met de stort van het asbest. Alle betrokken partijen in dat proces kunnen in het systeem gegevens invoeren of bekijken. LAVS zorgt voor beter inzicht in de aanwezigheid van asbest en maakt het asbestverwijderingsproces en de wettelijke procedures transparanter. Daarnaast verbetert het de naleving van de regelgeving en het toezicht op de asbestverwijdering én het vereenvoudigt de administratie. Kijk voor meer informatie op www.lavsinfo.nl.

 

Bijzonder onderwerp

"Als communicatieadviseur kom ik regelmatig met onderwerpen in aanraking waar je in het dagelijks leven niet vaak mee te maken krijgt", vertelt Geraldine die de nieuwsbrieven schrijft. "In dit geval stort ik me in de wereld van de asbest. Interessant! Voor de eerste nieuwsbrief sprak ik met de bedenker van het systeem, één van de projectleiders, de opdrachtgever van LAVS vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu en met een medewerker van een woningcorporatie. Deze week ben ik begonnen met het volgende nummer!"


0 Reacties

Plaats uw reactie