VPRA

Duoblog: Projectcommunicatie N61 afgerond

Anneloes  Lockefeer

Anneloes Lockefeer

Senior communicatieadviseur

Anneloes: “De laatste nieuwsbrief is verspreid, het informatiecentrum is gesloten, het eindfeest is gevierd. Het project ‘Reconstructie N61 Hoek – Schoondijke’ van Rijkswaterstaat zit er op. Onze nieuwe Zeeuws-Vlaamse weg is voltooid. De afgelopen drieënhalf jaar hebben jij en ik alle communicatie rondom het project als één team met elkaar uitgevoerd. Hoe kijk jij daarop terug?”

 

Stefanie: “Het was een tijd waarin we intensief hebben samengewerkt en alles hebben gedaan om de West-Zeeuws-Vlamingen en de gebruikers van de N61 optimaal te informeren over de wegwerkzaamheden. Wat een middelen hebben we gemaakt hè? Nieuwsbrieven, digitale nieuwsbrieven en een website. Maar vooral door de informatieavonden, het bemensen van het informatiecentrum en via de Facebookpagina kwamen we echt in contact met onze doelgroep. We vormden zo de ogen en oren van Rijkswaterstaat en wisten precies wat er leefde. Jij werkte elke maandag op kantoor bij Rijkswaterstaat om alles terug te koppelen en met het team te overleggen. Ik werkte meer op de achtergrond aan vooral de online middelen. Wat mij betreft een goede taakverdeling. Wat jij?”

 

Anneloes: “Die dag in de week bij Rijkswaterstaat was een goede zet. Daardoor bleef ik heel goed op de hoogte van het project en konden we zelfstandig aan de slag. Ik zorgde ervoor dat jij ook voldoende wist om je werk goed te kunnen doen. We kunnen wel zeggen dat jij meer van de hoofdlijnen was en ik van de details. Ons wekelijkse interne overleg kostte natuurlijk wel wat tijd. Maar het leverde veel voordelen op. We hielden elkaar scherp en brachten elkaar op ideeën. Als de een het wat drukker had, sprong de ander bij. En tijdens vakanties konden we elkaar zonder problemen vervangen.”

 

Stefanie: “Ja, dat verliep erg soepeltjes. Bij Rijkswaterstaat vonden ze dat volgens mij ook prettig. En door samen een rol te vervullen, ben je allebei niet continu met één project bezig, maar heb je ook nog tijd voor andere klanten en opdrachten. Dat houdt het werk afwisselend. Met een prachtig boek over de reconstructie én een feestelijke officiële afsluiting is het bijna jammer dat het werk aan de weg voorbij is. Voor ons dan hè, de omgeving is er niet rouwig om ;-). Op naar het volgende project!”

 


0 Reacties

Plaats uw reactie