VPRA

Duik in de Week van Ons Water

Stefanie, communicatieadviseur van het kustversterkingsproject Zwakke Schakel West-Zeeuws-Vlaanderen, organiseerde vandaag een excursie langs het werkterrein in Cadzand-Bad. Waarom? Van 12 tot en met 19 oktober 2016 is het de landelijke Week van Ons Water. Door het hele land vinden publieksactiviteiten plaats, om mensen te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het waterbeheer in Nederland.

 

Donderdag 13 oktober stonden dertig geïnteresseerden klaar voor de rondleiding in Cadzand-Bad. Projectleider Marty den Dekker van waterschap Scheldestromen, en Stefanie leidden elk een groep rond langs het werkterrein CADZAND-Maritiem. “We gaven uitleg over de bouw en functie van de pas aangelegde strekdammen en het nieuwe duin”, vertelt ze. “En we vertelden over de aanleg van de jachthaven, de bouw van het clubgebouw en de verbetering van de openbare ruimte rondom de haven. Het project trekt veel belangstelling. Naast dat we belangstellenden informeren via nieuwsbrieven en Twitter, organiseren we regelmatig excursies. Er is veel animo voor dit soort infrastructurele projecten. Ook deze rondleiding was weer snel volgeboekt. Het is niet alleen leuk om een groep op deze manier te informeren, je krijgt ook inzicht in de vragen die leven bij je publiek. Daar kan je in je andere communicatiemiddelen weer op inspelen.”

 

Waterbewustzijn vergroten
Uit onderzoek blijkt dat het waterbewustzijn bij Nederlanders gering is. Weinig mensen weten wat er bij komt kijken om ons land droog en bewoonbaar te houden. De Week van Ons Water is dan ook in het leven geroepen om via publieksactiviteiten mensen bewuster te maken van het waterbeheer in Nederland. De initiatiefnemers zijn het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, provincies, gemeenten, waterbedrijven en watermusea. Stefanie: “Waterschap Scheldestromen organiseert nog meer leuke activiteiten in Zeeland, zoals een college waterveiligheid op woensdag 19 oktober. Geen droge kost!” Aanmelden voor dit college kan door te mailen naar communicatie@scheldestromen.nl. Benieuwd naar alle activiteiten deze week? Op
www.weekvanonswater.nl vind je ze allemaal. Wil je ergens aan deelnemen? Meld je dan vooraf aan via deze website.

 

 


0 Reacties

Plaats uw reactie