VPRA

Deze functie was op mijn lijf geschreven

Geraldine Wijffels

Geraldine Wijffels

Medior communicatieadviseur

Proactief zijn. Dat vind ik belangrijk in mijn functie als communicatieadviseur. Snel problemen signaleren en direct actie ondernemen. Ik probeer problemen voor te zijn of snel te ontdekken. Dat scheelt werk, voor mij en de klant. Die proactieve werkwijze past bij mij. Hup, gewoon doen, denk ik altijd.

 

Ik koos niet bewust voor het vak communicatie. Je kon met de studie verschillende kanten op, ik was goed in talen, dus communicatie leek een goede basis. Al in het eerste jaar bleek de studie een schot in de roos. Naarmate de jaren vorderden, groeide mijn interesse voor het vak alleen maar meer. Zeker het schrijven van artikelen en het maken van bladen bleek toen al een van mijn favorieten.

 

Als kind schreef ik al korte verhaaltjes. Nu, tientallen jaren later, kan ik nog steeds helemaal los gaan tijdens het schrijven van een tekst. Of dat nu een beleidsstuk, een nieuwsbrief of een column in een magazine is, ik vind het fantastisch om te schrijven. Het allerleukste vind ik om uiteindelijk mijn tekst te zien verschijnen op een website, in een boek of in een blad. Online communicatie vind ik ook heel interessant. Ik blijf graag op de hoogte van de laatste trends en ik probeer van alles uit. Privé, maar ook voor opdrachtgevers.

 

Na mijn studie ging ik op zoek naar een baan. Na een avondje stappen, startte ik de computer op. Iets wat ik normaal nooit zo laat nog deed. Toen kwam ik de vacature van Lievens Communicatie tegen. Die is voor mij, dacht ik toen! De functie was op mijn lijf geschreven. En dat blijkt: ik werk er inmiddels al ruim twaalf jaar met veel plezier. De diversiteit aan opdrachten en opdrachtgevers maakt elke dag anders. Op dit moment ben ik gedetacheerd bij het project Nieuwe Sluis Terneuzen. Hier ben ik verantwoordelijk voor alle communicatie rondom de komst van de Nieuwe Sluis. Van het schrijven van een communicatieplan voor de gehele bouwperiode tot het plaatsen van Facebookberichten. Het werk is heel afwisselend en daar houd ik van.

 

Ik woon in de binnenstad van Terneuzen met mijn man en twee kinderen: Boas en Eden. De zeedijk is in de buurt en samen met hond Beer brengen we daar veel tijd door om te wandelen, schelpen te zoeken of te picknicken op het strandje. Verder sport ik graag. En ik ben coördinator van de hoofdluismoeders op de basisschool van mijn kinderen en lid van de PR-commissie van serviceclub Ladies’ Circle Zeeuws-Vlaanderen. Je kunt wel zeggen dat ik in mijn vrije tijd ook een beetje communicatieadviseur ben!

 


0 Reacties

Plaats uw reactie