VPRA

Detachering adviseur Omgevingsmanagement

Sinds begin maart 2015 werkt collega Wendy Westerlaken interim als adviseur Omgevingsmanagement voor het project MOBZ bij Rijkswaterstaat. “MOBZ staat voor Modernisering Objectenbediening Zeeland. Het project omvat het ombouwen van bruggen en sluizen, zodat ze centraal bediend kunnen worden vanuit nautische centrales op Neeltje Jans en in Terneuzen. Daarnaast renoveert MOBZ deze bruggen en sluizen, zodat ze weer voorzien zijn van de meeste moderne technieken en in lijn zijn met de meest recente veiligheidsrichtlijnen.”

 

“Een erg leuke klus, want het sluit op allerlei manieren aan bij mijn werkervaring en interesses. Zo werkte ik eerder al voor de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen, de pilot rond de Krammerjachtensluis en de bouw van de Schelderadartoren. Daarnaast ben ik een watersporter. Dus ik ken het project ook als gebruiker van de sluizen en bruggen. Deze zomer kom ik tijdens onze zeilvakantie langs een aantal MOBZ-objecten. Leuk om als gebruiker te ervaren hoe de bediening op afstand bevalt.”

 

Stakeholdermanagement

“Omgevingsmanagement behelst meer dan communicatie. Het gaat ook over stakeholdermanagement, verkeersmanagement en vergunningen. Mijn hoofdtaak is communicatie, maar doordat ik namens het hele omgevingsmanagementteam deelneem aan overleggen, komen ook de andere onderwerpen op mijn pad. Ik vind het interessant om vanuit mijn nieuwe rol breder bezig te zijn dan alleen met communicatie. Stakeholdermanagement is daarbij niet nieuw, het vormt steeds vaker onderdeel van onze communicatieklussen.”

 

Kreekraksluizen

“Op dit moment zijn we druk bezig met het voorbereiden van de tweede stremming van de Kreekraksluizen, vanaf 11 mei 2015. De aannemer werkt dan aan het ombouwen van de westelijke sluiskolk. De oostkolk is al aangepakt. Daar komt op het gebied van omgevingsmanagement van alles bij kijken: het tijdig informeren van stakeholders zoals reders en havenbedrijven zodat zij kunnen anticiperen, maatregelen op het gebied van verkeersbegeleiding, een persbericht, een nieuwsbrief, contacten met het regiodistrict van Rijkswaterstaat en de bedienaars van de sluis, tot een bedankje achteraf als alles goed is verlopen. Ook dat hoort er uiteraard bij!”

 


0 Reacties

Plaats uw reactie