VPRA

De feestbril af, de communicatiebril weer op!

De sterretjes zijn uitgebrand en de oliebollen zijn op. We kijken terug op een mooi 2017. Van de eerste spadesteek van de Nieuwe Sluis Terneuzen tot de coördinatie van het personeelsblad van Dow. En van nieuwe detacheringen zoals de Provincie Zeeland tot het arbeidsmarktcommunicatieplan van Zorgstroom. We hopen dat 2018 ons weer net zulke mooie communicatieopdrachten biedt. We vroegen onze collega’s: wat was voor jou het allerleukste aan 2017? En waar kijk jij naar uit in 2018?

 

Anneloes: “In 2017 realiseerde ik enkele films voor Groenhuysen. Abstracte onderwerpen tastbaar maken met beeld en geluid. Leuk om te doen! In mei 2018 zijn Lambert en ik vijftien jaar getrouwd. Dat vieren we in ons eigen dorp, bij het met een ster bekroonde restaurant ‘t Vlasbloemeken. Ook gaan we met onze jongste zoon een weekendje naar Parijs. Viert uw vierdagen, zei mijn opa altijd!”

 

Cora: “2017 was het jaar waarin Middelburg 800 jaar stadsrechten vierde. En dus organiseerden we ons jaarlijkse teamuitje deze zomer natuurlijk in Middelburg. Mijn hoogtepunt was dat ik dagvoorzitter mocht zijn van de internationale Middelburg 800 bestuursconferentie met veel prominente sprekers over de vrijheid van ondernemen. Vooral oud-minister van Financiën Johan Witteveen maakte veel indruk met zijn motto: ‘If you know what makes you happy, go do just that!’. Een mooi advies voor 2018!”

 

Esther: “Van het ledenmagazine van de Rabobank tot een communicatieplan voor de gemeente Goes. En van het veiligheidsblad voor Dow tot de website van het ENW. In 2017 heb ik veel verschillende en afwisselende opdrachten gedaan. Het hoogtepunt was voor mij dat ik voor de tweede keer moeder werd. In augustus beviel ik van een prachtige zoon, Noan. Ik kijk uit naar 2018 om volop van mijn gezin te mogen genieten!”

 

Geraldine: “Het startmoment van de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen met twee ministers was natuurlijk mijn mijlpaal dit jaar! In 2018 blijf ik met veel plezier over de eerste grote werkzaamheden van dit project communiceren. Ook thuis is dit jaar een mijlpaal: tien jaar getrouwd. Een weekendje weg hiervoor komt zeker op de planning. En ik kijk uit naar alle bijzondere momenten die ik met mijn gezin, familie en vrienden weer mag gaan meemaken. Enjoy every day!”

 

Isabelle: “Kasten uitruimen, bureaus leegmaken en verhuisdozen vullen. In 2017 hield ik me bezig met de restyling van het interieur bij LC. En het resultaat mag er zijn: we voelen ons al helemaal thuis op ons mooie, vernieuwde kantoor. De verhuisdozen kwamen niet alleen op kantoor van pas. Onze tweede dochter heeft afgelopen jaar het huis verlaten om ‘op kot’ te gaan in Gent. Ik hoop in 2018 weer veel klanten te mogen bedienen en prettig te kunnen werken vanaf mijn prachtige werkplek."

 

Karlijn: “Het moment dat ik de exemplaren van het eerste magazine dat ik volledig alleen maakte in mijn handen had, was ik wel héél trots! Daarnaast heb ik met collega Wendy een workshop Elevator Pitch mogen geven aan maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven. Ook een fantastische opdracht. Ik hoop in 2018 nog veel meer van zulke bijzondere projecten op mij te nemen. En eind april ga ik drie weken naar Bali en Lombok. Mijn eerste keer op vakantie in Azië: spannend!”

 

Leonie: “Het meest bijzondere moment van vorig jaar was voor mij de succesvolle afronding van de omvangrijke renovatiewerkzaamheden aan de Oostsluis in Terneuzen. Hiervoor mocht ik als adviseur omgeving bij Rijkswaterstaat de hindercommunicatie voorbereiden en uitvoeren. Mooi als alle puzzelstukjes op zijn plek vallen tijdens de uitvoering! Komend jaar volgen er meer uitdagende klussen tijdens mijn detachering. Verder kijk ik uit naar een mooi kampeerseizoen. Ik hoop er met mijn gezin regelmatig op uit te trekken met onze in 2017 aangeschafte caravan. Bretagne staat op het verlanglijstje.”

 

Mirjam: “Veel voldoening haal ik uit projecten waarbij je echt samen met stakeholders plannen ontwikkelt en ze uitvoert. Zoals het nieuwe ondernemingsplan van Woongoed. Ook ik was trots toen de woningcorporatie dit plan in november presenteerde! Een hele mooie uitdaging in 2018 is het verder vormgeven van de communicatie rond de Zuidwestelijke Delta, juist omdat daar zoveel partijen bij betrokken zijn. Deze zomer hoop ik een bergtocht te maken: met de rugzak op van hut naar hut. En daarna met de voetjes omhoog op het strand!”

 

Nicolette: “2017 is het jaar dat mijn allereerste detachering begon, bij Stichting Arduin. Een leerzame en spannende uitdaging! Ondertussen draai ik alweer bijna een jaar mee en voelt het alsof ik er al jaren werk. In juni kreeg ik er een pluizig huisgenootje bij: Indy de kat. Een hoop extra gezelligheid in mijn appartement in Vlissingen. In 2018 hoop ik weer aan mooie opdrachten te mogen werken. Ook staan er een paar heerlijke citytripjes op de agenda. Rome en Dubrovnik, here I come!”

 

Sander: “In oktober was ik - vanuit mijn detachering bij Veiligheidsregio Zeeland - nauw betrokken bij de organisatie van de eerste Zeeuwse Week van de Veiligheid. Een week lang besteedden de Zeeuwse overheden en media volop aandacht aan het thema veiligheid. Een mooi initiatief om met elkaar Zeeland nóg veiliger te maken! Wat 2018 mij gaat brengen? Ik hoop net zo veel goeds als het afgelopen jaar! Eind januari wordt onze jongste telg alweer een jaar. Dat doet je weer beseffen dat de tijd echt vliegt. Genieten met volle teugen dus. Carpe diem!”

 

Stefanie: “In oktober ben ik moeder geworden van een prachtige dochter, Chloé. Dit was voor mij met stip het hoogtepunt van 2017! Verder werkte ik afgelopen jaar gedetacheerd voor Dow Benelux. Een ontzettend leuke uitdaging. De collega’s van de afdeling Public Affairs ontvingen me met open armen. Ik heb de klant en de organisatie op een andere manier leren kennen en nog beter leren begrijpen. Medio januari keer ik terug bij Lievens Communicatie van mijn verlof. Ik ben benieuwd welke klus er dan op mijn pad komt!"

 

Wendy: "2017 bevatte veel mooie momenten. Ik heb onder andere genoten van het meewerken aan een ode aan Middelburgse vrijwilligers; een prachtig filmpje dat al meer dan honderd keer gedeeld is. Wat me privé zal bijblijven: het prachtige moment dat we onderweg met onze nieuwe zeilboot naar Antwerpen, links ingehaald werden door een megacontainerschip terwijl we rechts een zeehond passeerden. We keken ineens recht in zijn grote ogen. Voor 2018 kijk ik uit naar de afronding van het sluizenproject waaraan ik werk met een mooie en leerzame conferentie. Daarnaast ben ik benieuwd wat de gemeenteraadsverkiezingen in maart in Middelburg gaan brengen."

 

Wyanda: “Naast Natura 2000 bij Rijkswaterstaat begon ik in 2017 aan een mooie, nieuwe detacheringsopdracht bij de Provincie Zeeland: de communicatie over de uitbreiding van de Westerscheldenatuur. De publicaties die verschenen, de betrokkenheid en enthousiaste reacties van de ‘streekholders’ en bezoekers aan de projecten, zijn voor mij belangrijke hoogtepunten. De eerste stappen in het uitvoeren van de communicatiestrategie zijn gezet! Ook buiten het werk geniet ik van de natuur. In 2018 komt de langgewenste veranda in de tuin. Nu maar hopen op veel zwoele zomeravonden.”


0 Reacties

Plaats uw reactie