VPRA

Communicatieplan luchtbellenscherm Krammerjachtensluis

Jachten die van het Volkerak naar de Oosterschelde en vice versa varen, zijn vaak wel een uur bezig met het schutproces in de Krammersluizen. Nog afgezien van eventuele wachttijden. Vanaf volgend jaar wordt de schuttijd in jachtensluis 2 door het nieuwe systeem korter. Rijkswaterstaat installeert een innovatieve techniek om het zoete en zoute water in de sluis te scheiden: een luchtbellenscherm, in combinatie met een waterscherm. Daarnaast wordt de sluis doorgespoeld met zoet water. Lievens Communicatie maakte voor dit project een communicatieplan.

 

Waterkwaliteit en omgeving
Het project staat in de belangstelling van veel doelgroepen met verschillende belangen. Jachtbezitters kijken reikhalzend uit naar een sneller schutproces, agrariërs volgen kritisch of de waterkwaliteit op het Volkerak goed blijft, de schelpdiersector kijkt naar de waterkwaliteit in de Oosterschelde, de visserij wil dat er voldoende oog is voor de vismigratie. Rijkswaterstaat zelf vindt alle genoemde zaken ook belangrijk, maar wil vooral ook dat het beheer en onderhoud goedkoper wordt ten opzichte van de huidige techniek.

 

Extra dimensie
Rijkswaterstaat gaat zorgvuldig om met alle belangen en hecht aan een goede communicatie met de stakeholders. Lievens Communicatie kreeg de opdracht een communicatieplan te maken. Een interessante klus. Kennisinstituut Deltares en Ingenieursbureau RoyalHaskoningDHV zijn partners in het project. Zo’n samenwerking geeft een extra dimensie aan een communicatieplan. We stonden dan ook zeker stil bij een duidelijke gezamenlijke kernboodschap, zorgden voor een hoofdstuk over de organisatie van de communicatie en stelden een communicatiekalender op, zodat je duidelijke afspraken maakt over wie wat wanneer doet.


0 Reacties

Plaats uw reactie