VPRA

Communicatie bij Omroep Zeeland

Omroep Zeeland bereikt 86 procent van de Zeeuwen en is de belangrijkste bron voor regionaal nieuws. Ook voor Lievens Communicatie! We luisteren naar de radio, volgen het nieuws op tv, checken de website en hebben voor onze klanten regelmatig contact met verslaggevers. Op de vraag of we een adviseur bij de omroep konden detacheren, gingen we dan ook graag in.

 

De afgelopen maanden werkte Anneloes als manager communicatie a.i. bij Omroep Zeeland. Samen met haar collega’s hield ze zich bezig met de profilering van de organisatie, het promoten van de omroep bij evenementen, het onder de aandacht brengen van programma’s én de interne communicatie.

Kijken en luisteren
De communicatieafdeling promoot de kanalen en de programma’s van Omroep Zeeland, zodat iedere Zeeuw weet wat de omroep te bieden heeft én zodat hij kijkt en luistert. Omroep Zeeland laat zichzelf als organisatie graag zien en horen en wil een verbindende rol spelen in de Zeeuwse samenleving. De afgelopen periode ging Anneloes aan de slag met onder andere de Zeeuwse top 40, de programmering rond 4 en 5 mei en evenementen, zoals de Marathon Zeeuws-Vlaanderen en VESTROCK.

Blik achter de schermen
Anneloes: “Ik vond het leuk om eens aan de andere kant van de tafel te zitten. Je kijkt toch met andere ogen naar een tv-uitzending als je hebt gezien wat er allemaal achter de schermen bij komt kijken. Ik mocht, toen ik net twee weken werkte bij de omroep, meewerken aan de live tv-uitzending over de gemeenteraadsverkiezingen. Vanuit Sluis deed verslaggever Karlijn de Splenter verslag en ik mocht haar daarbij assisteren. Een unieke en leuke ervaring! Verder was het heel inspirerend om als communicatieadviseur te werken tussen communicatieprofessionals. De discussies die gevoerd werden over bijvoorbeeld de keuze voor een kop of foto, de inzet op online communicatie en de social mediastrategie waren erg herkenbaar. Ik heb veel acties kunnen uitvoeren en veel geleerd!


0 Reacties

Plaats uw reactie