VPRA

Beleid begrijpelijk maken en begrijpelijk beleid maken

Kritisch zijn, nog wel het meest op mezelf. Dat vind ik in mijn functie als communicatieadviseur belangrijk. Ik wil als adviseur van een bureau goed werk leveren en controleer het eindproduct dan ook liever een keer te veel, dan een keer te weinig. Je werkt immers voor een opdrachtgever, dus kwaliteit staat voorop.

 

Al toen ik een jaar of tien was, speelde ik dat ik een reclamebureautje had. Ik maakte visitekaartjes en schreef artikelen voor een zelf verzonnen krant. Creatief en leergierig, dat zat er altijd al in. Ik ben niet veel van mijn plan afgeweken. Ik ben Communicatie- en Informatiewetenschappen gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Na mijn afstuderen ben ik een paar maanden bij een internetbureau gaan werken om een rondreis door Zuidoost-Azië te bekostigen. Toen ik terug in Nederland was, stond bij Lievens Communicatie een vacature voor junior adviseur open. Ik wist meteen: dat is het!

 

Lievens Communicatie is een toonaangevend bureau in Zeeland. Dáár wil ik het vak leren, dacht ik. Ik ben inmiddels acht jaar in dienst en leer nog elke dag bij. De eerste jaren heb ik vooral veel ervaring opgedaan in het maken van bladen voor opdrachtgevers als Dow en Rabobank. Waar ik trots op ben? De afgelopen paar jaar verzorgde ik de communicatie over de kustversterking in West-Zeeuws-Vlaanderen voor waterschap Scheldestromen. Ter afsluiting organiseerde ik een evenement met als eregast minister Schultz van Haegen. Geweldig om het resultaat terug te zien in vrijwel alle nationale en regionale media: van het AD tot de PZC en van NOS tot Omroep Zeeland.

 

Niet alleen beleid begrijpelijk maken, maar ook begrijpelijk beleid maken. Dat vind ik de grootste uitdaging van een communicatieadviseur. De meest technische onderwerpen op een manier verwoorden die de doelgroep aanspreekt en begrijpt. Maar ook een organisatie helpen om beleid te maken dat logisch is en intern en extern is te ‘verkopen’. Belangrijk dus om als adviseur bij het begin van een project of proces betrokken te worden.

 

Samen met mijn vriend Dennis woon ik in Hulst. In mijn vrije tijd ben ik graag in beweging. Ik heb jaren getafeltennist en ben zelfs een keer Nederlands kampioen geweest. Nu doe ik aan bootcamp en Zumba. Daarnaast ben ik gek op reizen. Uitjes in Nederland en België, stedentrips in Europa en rondreizen door andere continenten, ik vind het spannend om nieuwe plaatsen te ontdekken. In het weekend probeer ik graag een nieuw recept en nodig vrienden uit om te komen proeven.


1 Reacties

  • wil -

    leuke tekst, vooral dat reclamebureautje spelen.

Plaats uw reactie