VPRA

Beleef de Deltaroute: leerzaam en leuk!

Een rit over de Oosterscheldekering en roetsjen van de waterglijbaan in Deltapark Neeltje Jans. Fietsen door Noord-Brabant bij de Oesterdam, met 10,5 kilometer de langste dam van de Deltawerken. Dit zijn enkele tips uit Beleef de Deltaroute, een programma van Rijkswaterstaat en ANWB. Lievens Communicatie verzorgt samen met haar vaste partner Zandbeek Communicatie vanaf deze zomer communicatieadvies en -ondersteuning voor Beleef de Deltaroute.

 

Met Beleef de Deltaroute wil Rijkswaterstaat het waterbewustzijn vergroten door de dertien Deltawerken in de Zuidwestelijke Delta te combineren met een leuk en interessant dagje uit. Twee jaar geleden gaven minister Melanie Schultz van Haegen, directeur-generaal Rijkswaterstaat Jan Hendrik Dronkers en voormalig ANWB-directeur Guido van Woerkom het startschot voor dit programma. Dat startte toen met autoroutes en educatieve stops bij de Deltawerken. Inmiddels biedt Beleef de Deltaroute combinaties tussen varen, fietsen, wandelen en autorijden met leuke en leerzame uitjes en attracties rondom de imposante waterwerken.

 

Verjaardagsfeest

Het programma groeit. Rijkswaterstaat en ANWB zoeken partners die willen aanhaken bij Beleef de Deltaroute. Ook wil het programma vol inzetten op promotie via social media. Nicolette en Wyanda maken hiervoor een communicatie- en promotieplan met contentstrategie. Wyanda: “We gaan direct aan de slag met quick-wins, want het toeristenseizoen is al volop aan de gang. Zo plaatsen we nieuwtjes op de website, Facebookpagina en het twitteraccount @deltaroute. Met onze samenwerkingspartner voor Rijkswaterstaatprojecten Zandbeek Communicatie zorgen we voor up-to-date filmpjes en audiotours. En we gaan aan de slag met het ontwikkelen van ander promotiemateriaal. In oktober bestaat de Oosterscheldekering dertig jaar. Tijdens deze jubileumviering mag Beleef de Deltaroute natuurlijk niet ontbreken.”

 

Groeten uit de Delta
Onlangs heeft Lievens Communicatie de routekaart geactualiseerd. Daar hoorde ook een ansichtkaart bij om de Deltaroute te promoten: groeten uit de Delta. Wil jij de Delta zelf beleven? Kijk dan voor tips op http://www.beleefdedeltaroute.nlen www.landvananwb.nl.


0 Reacties

Plaats uw reactie