VPRA

Beeldend vertellen, letterlijk en figuurlijk

Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening zorgt voor de ontwikkeling en beschikbaarheid van de informatievoorziening binnen Rijkswaterstaat. Denk aan de industriële automatisering van bruggen, tunnels, rijkswegen en andere objecten. De afdeling Missie Kritieke Ondersteuning moet vaak aan (nieuwe) collega’s en andere afdelingen vertellen wat ze doen. Een praatplaat, oftewel een infographic, ondersteunt hun verhaal daar perfect bij. Deze ontwikkelden we samen met PHGR Communicatie.

 

Een infographic is een grafische weergave van informatie of een verhaal in de vorm van illustraties, grafieken of diagrammen. Ingewikkelde onderwerpen worden vaak in één oogopslag een stuk duidelijker. Een infographic werkt ook uitstekend als praatplaat ter ondersteuning van een verhaal of een gesprek. Mensen zijn namelijk erg visueel ingesteld en onthouden beelden beter dan alleen tekst. Een goede reden dus om in je communicatie, online of offline, voor een infographic te kiezen.

 

Met of zonder tekst
Vrijwel alle feitelijke informatie is in een infographic te verwerken. Denk aan technische informatie, procedures en cijfers. Ook tijdlijnen en geografische informatie passen goed. Uiteraard kun je ook tekst verwerken. Houd het dan wel beknopt. De infographic voor Rijkswaterstaat geeft de werkzaamheden voor het wegennet, de vaarwegen en watersystemen geïntegreerd weer. Omdat de plaat bedoeld is als ondersteuning bij een uitleg of presentatie, is ervoor gekozen om geen tekst op te nemen. Op deze manier kan je zowel letterlijk als figuurlijk op een beeldende manier je verhaal vertellen.


1 Reacties

  • Smitha502 -

    This is really interesting, You're a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your web site in my social networks! beeaaaadkeecdcde

Plaats uw reactie