VPRA

Anneloes op de regisseursstoel

In de loop van de jaren voerde Anneloes talloze projecten uit voor Rijkswaterstaat. Dit deed ze meestal vanachter haar vertrouwde bureau van Lievens Communicatie. Nu staat haar bureau aan de andere kant van het Kanaal door Walcheren. Sinds een paar maanden werkt ze, in de rol van communicatieregisseur, bij de afdeling Communicatie & Strategie van Rijkswaterstaat Zee en Delta.

 

Van de communicatie rond beheerplannen voor een natuurgebied tot de renovatie van een stalen brug, en van de reconstructie van een weg tot de bouw van een nieuwe sluis. Ervaring met Rijkswaterstaatprojecten had Anneloes al te over. “Een kijkje in een vertrouwde keuken dus”, concludeert Anneloes. “Ik ken het gebouw en veel van de projecten waaraan gewerkt wordt. En niet te vergeten: met een flink aantal medewerkers heb ik al samengewerkt.”

Net als bij Lievens
“Mijn werk aan deze kant van het kanaal is vergelijkbaar met mijn werk bij Lievens. Ik adviseer allerlei collega’s, van omgevingsmanagers tot directieleden, over de inzet van communicatie. Doordat je op de afdeling Communicatie & Strategie veel projecten voorbij ziet komen, kun je die ook met elkaar in contact brengen. Bijvoorbeeld omdat mensen bij verschillende projecten een vergelijkbaar probleem hebben en kunnen leren van elkaars oplossingen.”

Binnen de kaders
De communicatieadviseurs bij Rijkswaterstaat zijn behalve adviseur ook regisseur. “Deze rol houdt in dat je ervoor zorgt dat de uitvoering van communicatie binnen de kaders van Rijkswaterstaat valt. Je bewaakt bovendien de profilering van de organisatie (bijdragen aan bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid) en stuurt de communicatieadviseurs van projecten aan. Bovendien begeleiden we de inkoop van communicatieadvies en -middelen. Ook heel leerzaam om dit eens vanaf de andere kant te bekijken.”

Diverse klussen
“Ik ben nu een paar maanden aan de slag op de afdeling en het bevalt me goed. De projecten waaraan ik werk zijn divers. Ik ben bijvoorbeeld druk met het maken van een plan voor de interne communicatie binnen Zee en Delta. Samen met een Vlaamse collega ben ik bezig met de voorbereiding van intensievere communicatie over het beheer van de Westerschelde. Verder werk ik aan de overkoepelende communicatie over de grote onderhoudsopgave waar Rijkswaterstaat voor staat. De komende jaren worden tal van bruggen en sluizen gerenoveerd, een enorme klus. Daarbij komt nog de dagelijkse persvoorlichting, een leuk en uitdagend aspect van het werk aan de klantzijde. Genoeg te doen dus de komende maanden!”

 

Anneloes vervangt op detacheringsbasis een langdurig afwezige collega. Zoek jij ook de juiste collega op een tijdelijke plek? Neem dan eens contact met ons op.


0 Reacties

Plaats uw reactie